(video) Patru filme ale festivalului TIFF Chișinău vor fi proiectate la Cinematograful Buiucani. Iată programul proiecțiilor

cinema-buiucani-8926-1140×761

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Chișinău se apropie de start. În perioada 20-23 iulie, cinefilii vor avea parte de peste 20 de filme premiate la marile festivaluri sau incluse în topurile criticilor, filme ce abordează teme actuale precum politica, religia, societatea. Printre locațiile unde vor avea loc proiecțiile se numără și cinematograful recent deschis de la Buiucani. Iată ce filme vor fi proiectate aici.

La Cinematograful Buiucani vor avea loc proiecții în patru zile diferite. În fiecare zi, acestea vor începe la ora 21.30.

20 iulie – „America, venim!”, r. Răzvan Săvescu

21 iulie – „Profesorul de vioară”/ „The Violin Teacher”, r. Sérgio Machado

22 iulie – „Ursul”, r. Dan Chișu

23 iulie – „Câinele japonez”, r. Tudor Cristian Jurgiu

Cinematograful de la Buiucani urmează să proiecteze filme și după TIFF. Prin urmare, proiecții vor avea loc în fiecare zi de vineri și duminică, de la ora 20.30. Inițiatorii ideii spun că pe scena cinematografului este binevenită orice inițiativă de screening, concert sau oricare alt eveniment cultural. Pentru localnici și nu numai, scena poate fi folosită și pentru a felicita pe cineva cu ocazia zilei de naștere, spre exemplu. De asemenea, autorii proiectului îndeamnă toți locuitorii Capitalei să manifeste grijă față de obiectivul recent inaugurat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente