Cine i-ar putea lua locul deputatei care a decedat astăzi: A fost acuzat în dosarul 7 aprilie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consilierul municipal, membru al fracțiunii PSRM, Petru Corduneanu ar putea ocupa locul Irinei Mizdrenco în Parlament, după ce aceasta s-a stins din viață în dimineața zilei de astăzi, răpusă de o boală incurabilă.

Fostul șef al Direcției Ordine Publică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este următorul în lista electorală a PSRM, la alegerile parlamentare din 2014, după ce Oleg Cuciuc și Sergiu Groza au acces în Parlament pe locurile ocupate anterior de Neguța și Sorocean.

Menționăm că, Petru Corduneanu a apărut pe banca acuzaților într-un dosar penal privind evenimentele din 7 aprilie 2009. Acesta împreună cu adjunctul său de atunci, Dumitru Rusu i-au aplicat multiple lovituri Valentinei Cușnir, fost deputat în Parlamentul de la Chișinău.

Procurorul a solicitat ca cei doi să facă 5 ani de pușcărie cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis și să nu aibă dreptul să dețină funcţii în cadrul MAI pe un termen de 5 ani.

După 8 ani de procese și ședințe de judecată judecătorii au declarat inadmisibile recursurile procurorilor și au adoptat o decizie irevocabilă care îi lasă liberi pe polițiști.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...