(foto) 10 lucruri pe care le poți face (aproape) gratis dacă te duci sau te trimite cineva în Pula

pula8

Pula este un oraș în cantonul Istria, Croația, având o populație de 57.460 de locuitori (2011). Este o renumită stațiune heliomarină și un important centru turistic, cunoscut pentru climatul său moderat, apele domoale, natura bine conservată dar și pentru bogatul patrimoniu istoric și cultural. Orașul are o lungă tradiție în producerea vinului, peștelui, construcția de vapoare și turism. Pula a fost de asemenea centrul administrativ al Istriei în Roma Antică.

Echipa #diez a avut posibilitatea să se plimbe pe străzile Pulei și să-i descopere istoria și lucrurile interesante despre această localitate.

Iată câteva din recomandările noastre:

#1. Free Walking Tour Pula

pula1

Dacă vreți să aflați mai multe despre istoria Pulei și legendele ei urbane, veniți în fiece zi, la ora 17:00, în parcul din fața Colleseumului. Acolo veți afla de ce sunt ruine romane în Pula, de ce Pula e bilingvă și cum această localitate a trecut prin Imperiul Austro-Ungar, Italia lui Musolini, și Iugoslavia. Detalii despre tur aici.

#2. Poți să te duci la plajă

pula6

Pula are plaje foarte frumoase cu care poți sta tolănit cu fundul la soare. Plajele din Pula sunt cu pietre, nu cu nisip, însă în același timp au și pietre plate unde te poți bronza și să te răcorești în apa curată și albastră.

#3. Să guști din bucătăria și specificul culinar al regiunii

pula3

Dacă te duci în magazinul Kantun poți găsi mai multe lucruri tradiționale gastronomice din Pula. Aici poți gusta vinurile cu care regiunea Istria e renumită, poți gusta Rakia din Croația, miere de albine sau uleiuri de măsline. Detalii vedeți aici.

#4. Să admiri giganții

livedesignonline.com
livedesignonline.com

Pula este un port maritim și are multe macarale cu care încarcă și descarcă marfa în port. Recent designerul Dean Skira a transformat aceste macarale în operă de artă. În fiece seară îi puteți urmări pe giganți cum străluesc în lumini diferite.

#5. Să admiri apusul din castel

pula5

Pula este un oraș circular, dacă merci pe o stradă, mergând spiralat ajungi în vârful dealului la castel. De aici panorama e incredibilă. Cu o sticlă de vin, puteți avea unul din cele mai romantice apusuri din Croația.

#6. Să luați calea ruinelor romane din localitate

Photo Credit: Bernd Thaller/flickr
Photo Credit: Bernd Thaller/flickr

Dacă mergeți prin centrul vechi, puteți vedea un colleseum, o poartă romană, mozaic roman, porțile lui Hercule, templul lui Augustus și a Dianei, și mai multe detalii care vă vor face să credeți că v-ați întors în timp.

#7. Să mergeți la Piața din Pula

abunawaf.com
abunawaf.com

Aici puteți vedea tot ce vând poducătorii locali, uneori puteți gusta ceva interesant. Croația este populară de asemenea pentru trufle, așa că puteți să deveniți gurmanzi la prețuri foarte mici.

#8. Tunelurile subterane trebuie vizitate

pogledaj.to
pogledaj.to

Toamna și iarna se organizează foarte multe concerte în tunelurile subterane care trec pe sub catelul din Pula. Ca să intri e aproximativ 2 euro. De asemenea, când e foarte cald afară e plăcut să te plimbi acolo, de obicei, au expoziție interesante.

#9. Concerte în Forum

concert1

În piața din centrul Pulei este o atmosferă foarte vibrantă, iar în weekenduri se organizează concerte și improvizații teatrale.

#10. Mâncați fructe

pula7

Dacă vă plimbați de la o plajă la alta de-a lungul mării, la sigur veți găsi copacii cu fructe. Încercați, gustați și vă bucurați.

Dacă mai știți lucruri interesante din Pula, scriți-le, vă rog, în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente