"Preţul tranzacţiei este de 1,8 miliarde de euro. Achiziţia este făcută de OMV Exploration and Production care va achiziţiona mai puţin de 25%, respectiv 24,99%, din acţiunile AO Severneftegazprom, o companie controlată de Gazprom" a declarat Igor Artemyev. Acesta a precizat că şi după finalizarea tranzacţiei Gazprom va păstra controlul la această companie care deţine 1.100 miliarde metri cubi de gaze naturale

În luna martie a acestui an, OMV şi-a anunţat intenţia de a prelua participaţia de 24,99% deţinută de grupul german Uniper la zăcământul de petrol şi gaze Yuzhno-Russkoye din vestul Siberiei, evaluat la 1,85 miliarde de dolari. Un joint venture între Gazprom (40%) şi companiile germane Wintershall Holding GmbH (35%) şi Uniper (25%) dezvoltă acest zăcământ. Acordul de achiziţie ar urma să fie semnat până la finele anului.

De asemenea, în luna decembrie 2016, OMV şi grupul rus Gazprom au semnat un acord de bază privind schimbul unor active conform căruia Gazprom va primi o participaţie de 38,5% din acţiunile companiei OMV (NORGE) AS, o companie concentrată pe explorarea şi producţia de petrol în Norvegia. În schimb, OMV va primi o participaţie de 24,98% la un proiect destinat dezvoltării blocurilor 4 şi 5 ale formaţiunii Achimov, parte a zăcământului de petrol, gaz şi condensat Uregoy din Siberia.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea — 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.