Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.07.2017

Un dialog pozitiv în activitatea Comisiei Unificate de Control

Pe 13 iulie curent, în or.Bender s-au întrunit delegațiile Comisiei Unificate de Control (CUC), reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE în Republica Moldova.
 
În debutul ședinței, reieșind din situația creată pe marginea demersului Ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova Farit Muhametșin, difuzat în plenul ședinței din 29 iunie 2017, componența Comisiei unanim a acceptat ordinea de zi, care prevede abordarea subiectelor organizatorice și rapoartele Comandamentului Militar Întrunit.
 
La propunerea reprezentanților Ucrainei au fost confirmați în funcția de observatori militari colonelul Alexandru Colesnic, maiorul Vitalii Morozenco și maiorul Vitalii Moliborschii. Concomitent, membrii Comisiei au eliberat din funcție pe locotenent-colonelul Serghei Juravschii, maiorii Alexandru Antoniuc și Iurii Salo, în legătură cu finisarea termenului de deplasare.
 
Reprezentanții Misiunii OSCE în Republica Moldova au informat despre rezultatele examinării în luna iunie curent a activităţii posturilor de menținere a păcii și a situației legate de menținerea ordinii de drept în perimetrul Zonei de Securitate.
 
De asemenea, Comisia a audiat și a aprobat două rapoarte săptămânale privind situația din Zona de Securitate, care a fost descrisă ca fiind stabilă.
 
În context, s-a atras atenția asupra necesităţii menţinerii unui dialog pozitiv în activitatea CUC, anunță Delegaţia Republicii Moldova în CUC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus