(FOTO) Un moment cu adevărat unic surprins în Tanzania: O leoaică alăptând un pui de leopard

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un vizitator al zonei de conservare Ngorongoro din Tanzania a surprins recent un moment cu adevărat unic: o leoaică care alăptează un pui de leopard, informează BBC News.

Momentul, unic potrivit specialiștilor, a fost imortalizat de Joop Van Der Linde, un oaspete la Ndutu Safari Lodge din zona de conservare amintită.

Leoaica de cinci ani, denumită Nosikitok, are la gât guler GPS montat de Kope Lion, un ONG dedicat protecției faunei sălbatice, și a născut trei pui în jurul datei de 27-28 iunie.

„Știm că există cazuri în care leoaicele adoptă puii altor lei, însă acest caz este fără precedent. Nu cunosc nici un alt caz — la felinele mari — unde o specie adoptă sau îngrijește puiul unei alte specii”, a explicat Luke Hunter, președintele Panthera, o organizație la nivel internațional dedicată protecției felinelor care trăiesc în sălbăticie, care sprijină Kope Lion.

Majoritatea leoaicelor ar ucide în mod normal un pui de leopard dacă ar vedea unul, considerându-l un al prădător. 

Potrivit lui Hunter, Nosikitok are pui de aceeași vârstă ca micul leopard — de două până la trei săptămâni.

Leoaica se afla la aproximativ un kilometru de la locul unde are ascunși proprii pui, atunci când a găsit mica felină cu pete. „A întâlnit acest pui și l-a tratat ca și cum ar fi al său”, a povestit acesta.

Pe moment, nu este clar unde se află mama puiului de leopard sau dacă leoaica va sfârși prin a-l adopta. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...