(video) Renault i-a oferit oportunitatea unei femei de 79 de ani să conducă un monopost cu 811 CP

Ar putea o femeie în vârstă să se descurce pe un circuit cu un monopost care produce 811 CP şi are o greutate de puţin peste 600 de kilograme? Cel mai probabil răspunsul este nu, însă Renault a găsit o astfel de persoană căreia vârsta nu îi este un impediment pentru a mai urca la volan, asta şi pentru că mai are o experienţă bogată în arta condusului.

Cu ocazia aniversării a 40 de ani de participare în Formula 1, echipa Renault a pregătit cel mai probabil un monopost revopsit Lotus Renault E23, folosit în sezonul din anul 2013, pentru a fi condus de către Rosemary Smith, un fost pilot de raliuri în vârstă de 79 de ani, care în anii ’60 ai secolului trecut a devenit celebră după ce a câştigat mai multe curse.

După mai mulţi ani de carieră în autosport, femeia şi-a deschis o şcoală auto unde îi învăţa pe studenţi la volanul mai multor exemplare Renault Clio.

Pentru meritele care le-a avut în trecut, echipa Renault Sport a decis să-i organizeze un test drive al unui monopost pe circuitul Paul Ricard din sudul Franţei.

Iată cum şi-a descris experienţa la volanul monopostului cu 811 CP:

“Să conduci un automobil cu peste 800 de CP este un lucru uimitor. Este un lucru pe care eu şi mulţi alţi piloţi l-au visat să-l realizeze, însă niciodată nu m-am gândit că voi avea o astfel de oportunitate vreodată. Atunci când am fost contactată de echipa Renault, eu am folosit această oportunitate unică.

Ce am condus acum, acest monopost, este complet diferit de ceea ce reprezintă o maşină de curse pe care am condus-o în trecut. În spatele volanului m-am simţit foarte confortabil şi noroc că pilotul Jolyon Palmer era în legătură directă cu mine prin staţia radio pentru că mă ajuta să mă liniştesc când mă enervam”.

Renault mai menţionează: Rosemary Smith este cea mai vârstnică persoană care a condus vreodată un monopost folosit în Formula 1 pe un circuit.

Vezi şi: (foto/video) Renault a organizat pentru pilotul Robert Kubica teste private cu un monopost Lotus

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/