Marijuana, depistată cu ajutorul câinelui Lory în veceul unui vagon de pe ruta „Chişinău-Moscova”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Circa 200 de grame de substanţă vegetală, presupusă a fi marijuana, au fost descoperite în trenul pe ruta „Chişinău-Moscova” de către poliţiştii de frontieră, ajutaţi de colegul patruped Lory. Substanţa narcotică a fost găsită în sistemul de încălzire din veceul unui vagon.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, reținerea substanței narcotice a avut loc astăzi, 14 iulie 2017, în cadrul unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii traficului ilicit de droguri. Astfel, în jurul orei 06:50, în baza informației prelucrate și și puse la dispoziție de către ofițerii de investigații ai Direcției regionale NORD, echipa formată din polițiștii de frontieră ai SPF „Otaci” și vameși a extins verificările în trenul cu ruta „Chișinău-Moscova”.

În cadrul controlului de rigoare a fost pus în acțiune și patrupedul Poliției de Frontieră Lory, antrenat special pentru astfel de operaţiuni, care după câteva minute de căutări a semnalat prezența de substanță narcotică, camuflată în sistemul de încălzire din WC-ul unui vagon. De la fața locului, echipa a ridicat un pachet în care era ambalată aproximativ 200 grame de substanță vegetală uscată și fărâmițată, după miros asemănătoare cu marijuana.

Conform procedurilor specifice, substanţa urmează să fie verificată. Totodată, cercetările pe cest caz sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD, în vederea identificării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...