03:38:00 24.04.2024
Stiri

Dodon l-a invitat pe Lukașenko la Chișinău: „Prețuim relațiile tradiționale cu Belarus”

Politică 14.07.2017 15:40 Vizualizări1538 Autor: Ziarul National
Dodon l-a invitat pe Lukașenko la Chișinău: „Prețuim relațiile tradiționale cu Belarus”


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, l-a invitat pe omologul său belarus, Alexandr Lukașenko, să efectueze o vizită „în viitorul apropiat” în R. Moldova.

„Noi, cei din Moldova, preţuim relaţiile tradiţionale cu Belarus şi suntem dispuşi să menţinem pe viitor caracterul lor stabil şi eficient”, a declarat Igor Dodon la întrevederea pe care a avut-o la Minsk cu Lukașenco.

Un comunicat de presă al Președinției de la Chișinău arată că Igor Dodon și-a exprimat disponibilitatea pentru valorificarea potenţialului existent în domeniul colaborării comercial-economice şi asigurarea unei traiectorii de creştere stabilă a comerțului bilateral, precum și recunoştinţă pentru interesul faţă de mărfurile producătorilor agricoli moldoveni, menționând că R. Moldova mizează pe continuarea politicii autorităţilor belaruse privind accesul produselor moldoveneşti pe piaţa lor internă.

De asemenea, Igor Dodon a salutat consolidarea cooperării interregionale, în special dintre Autonomia Găgăuză şi regiunea Moghiliov din Belarus.

„Oficialii au fost unanimi în opinia că în relaţiile dintre Republica Moldova şi Republica Belarus a fost deschisă o nouă filă, exprimându-și convingerea că raporturile dintre cele două ţări vor cunoaşte o dezvoltare progresivă”, cităm din același comunicat.

Menționăm că Igor Dodon efectuează în aceste zile o vizită de lucru în Belarus, unde a avut o întrevedere cu diaspora, a vizitat mai multe companii belaruse și a ținut un discurs la festivalul de muzică „Slaveanski Bazar”.

CITIȚI și Lukașenko: „Mulți politicieni ruși sunt IMPERIALIȘTI! NU vom fi parte a Rusiei”

Alexandr Lukașenko a vizitat ultima oară R. Moldova în iulie 2015, iar ulterior, în toamna anului 2016, șeful statului Nicolae Timofti l-a decorat cu „Ordinul Republicii”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md