35 de grădinițe din Chișinău sfidează decizia Ministerului Educației: Acestea își suspendă activitatea pentru cel puțin o lună

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși Ministerul Educației a anulat regulamentul care impunea vacanță de vară în grădinițe, 35 de instituții preșcolare din Chișinău își stopează activitatea începând cu 17 iulie, pentru cel puțin o lună, scrie IPN.

Potrivit ordinului semnat de șeful interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Alexandru Fleaş, instituţiile de educaţie timpurie din oraşul Chişinău îşi stopează activitatea, unele dintre chiar până la 1 septembrie.

Cauzele care stau la baza emiterii ordinului sunt frecvenţa redusă a copiilor în această perioadă și necesitatea pregătirii către noul an de studii, prin efectuarea lucrărilor de reparaţii curente a sistemelor de electricitate, apeduct, canalizare etc.

Menționăm că noile modificări făcute de Ministerul Educației în Regulament stipulează că instituțiile de educație timpurie vor funcționa continuu, pe durata întregului an, cu o vacanță pentru realizarea lucrărilor de igienizare, dezinsecție, reparațiilor curente și/sau capitale, acordarea concediilor personalului instituției conform Codului Muncii.

Citește și: Ministerul Educației „se spală pe mâini”: APL și administrația insituțiilor vor stabili vacanțele în grădinițe

Perioada vacanței se va stabili de către autoritatea publică locală, cu consultarea prealabilă a administrației instituției, părinților/reprezentanților legali ai copiilor sau a comitetului de părinți, după caz, până la 1 decembrie a anului în curs și se va aduce la cunoștința tuturor părinților cu afișarea la loc vizibil, cu cel puțin 30 de zile înainte de data începerii acesteia.

Amintim că, anterior Ministerul Educației a propus stoparea activității grădinițelor timp de 42 de zile din vară. Părinții au fost împotriva acestei modificări și au inițiat mai multe acțiuni pentru anularea inițiativei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...