Pe site-ul Internaţionalei Socialiste a fost plasată lista delegaţiilor tuturor ţărilor participante la Consiliu. Din document reiese că în această deplasare Vladimir Plahotniuc l-a luat cu el pe ministrul Justiţiei, pe viceministrul Economiei, pe vicepreşedinta PD, dar şi pe consilierul preşedintelui Parlamentului.

Lista nu se încheie însă aici. Din delegaţie mai fac parte alte patru femei, însă mai puţin cunoscute. Este vorba despre Tatiana Solomon, Xenia Piciughin, Tatiana Borozan şi Cristina Nazari. La o simplă căutare pe site-ul PD, numele acestora nu apar nici la Organizaţia de Femei, dar nici la cea de Tineret. Unii membri ai formaţiunii nu au putut explica cine sunt aceste membre ale delegaţiei PD.

Cert este că unele dintre femei se prezintă în interviuri drept modele. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a fost la fel de misterios şi a declarat că nu cunoaşte componenţa delegaţiei PD în SUA, dar nici funcţiile celor patru tinere.

Pe site-ul oficial al Partidului Democrat au fost postate mai multe poze de la Consiliul Internaţionalei Socialiste, însă doar în una dintre ele apare Plahotniuc împreună cu Cebotari şi Iurcu.

Întrebat de ce nu sunt şi alte fotografii cu întreaga delegaţie, purtătorul de cuvânt al formaţiunii a declarat că, „probabil” au fost prezentate doar pozele care au fost realizate. Consiliul Internaţionalei Socialiste s-a desfăşurat în perioada 11-12 iulie în Statele Unite.