Deputatul Partidului Democrat Nae-Simion Pleşca vrea ca bunurile care aparţin oraşelor devenite municipii să aibă un preţ de piaţă mai mare, adică pe măsura statutului oferit şi, respectiv, pământul să poată fi cumpărat doar de către oamenii bogaţi.

„- Dacă privim din altă parte, sătucul respectiv fiind tras de urechi la dimensiunea municipală, adică el se înfiripează şi pământul să-l cumpere cei care au bani şi nu e atât de mare preţul.
- Îi uitaţi pe cei săraci!
- Dar cei săraci nu cumpără pământ”.

Nae-Simion Pleşca nu este la prima declaraţie sfidătoare. Anterior, fiind întrebat de reporterii Jurnal TV cum comentează anchetele jurnalistice în legătură cu tranzacţiile imobiliare în care sunt implicate persoane din anturajul şefului său de partid, oligarhul Vladimir Plahotniuc, deputatul i-a sărit în apărare. 

„- Nu cunosc aşa ceva şi nu pot să spun nimic absolut.
- Totuşi, e vorba de şeful PD, n-ar trebui structurile de drept să se sesizeze, sunt implicate şi firme offshore.
- Cum să vă zic, dacă vorbim de şeful de partid, şeful meu de partid este un şef bun, în rest, eu cred că noi toţi trebuie să avem ca obiectiv să trăim bine şi în condiţii de confort”.

În acest context, Jurnal TV desfăşoară o campanie de sensibilizare pentru a scoate în evidenţă contrastul izbitor dintre luxul în care trăiesc exponenţii puterii şi sărăcia la care sunt condamnaţi cetăţenii de rând. Protagonistul primei ediţii a campaniei „Cine mai poate ca Nae” din cadrul emisiunii „Jurnalul Săptămânii” a fost chiar deputatul transfug Nae-Simion Pleşca.

În urma mai multor investigaţii, am aflat că el deţine proprietăţi imobiliare de milioane de lei. Legislatorul conduce şi o maşină de cel puţin un milion şi jumătate de lei şi are trei firme, dintre care una i-a adus 1 milion 350 de mii de lei într-un an. Nae-Simion locuieşte în centrul capitalei, într-o casă de 304 metri pătraţi, cu două etaje şi mansardă.

Celelalte venituri rămân însă un secret, pe care deputatul nu vrea să-l divulge, chiar dacă, potrivit legii, averea sa este subiect de interes public.