Microbuz cu zece moldoveni, implicat într-un accident în Ucraina. Şoferul şi doi pasageri au fost internaţi în spital

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un microbuz cu zece pasageri moldoveni a fost implicat într-un accident rutier în Ucraina.Urmare a accidentului, şoferul microbuzului şi doi pasageri, cu diverse traume şi leziuni corporale, care nu prezintă pericol pentru viaţă, au fost transportaţi la spitalele din Uman şi Mankivka pentru investigaţii, unde le-au fost acordate toate serviciile medicale necesare.

Presa din Ucraina scrie însă că cinci persoane ar fi avut de suferit, cel mai grav fiind şoferul microbuzului în vârstă de 53 de ani. Potrivit relatărilor din presa ucraineană, microbusul de model VW s-a izbit în plin într-o maşină a pompierilor de model ZIL-130, care sta pe marginea drumului, timp în care pompierii luptau cu stingerea unui camion de model Volvo.

Ministerul Afacerilor Externe si Integrării Europene s-a autosesizat pe marginea acestui caz care s-a produs în noaptea zilei de 13 iulie, in jurul orei 02:40, la km 178 al şoselei Odesa-Kiev, lângă localitatea Nesterivka, regiunea Cerkasî, unde un microbuz „Volkswagen Т-4”, în care se aflau cetățeni moldoveni, s-a izbit puternic de o autospecială a pompierilor.

Potrivit celor mai recente informații recepționate de la autoritățile ucrainene de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în microbuz se aflau 10 pasageri, cetăţeni moldoveni. Ambasada Republicii Moldova de la Kiev este în contact cu autoritățile ucrainene. Ministerul a activat celula de criză care are ca scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni.

Pentru mai multe detalii rudele pot apela: +380683842016 – numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Kiev şi +37362177555 – numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...