00:07:54 20.04.2024
Stiri

Mai multe localități din Sângerei, inclusiv centrul raional, vor fi asigurate cu apă potabilă de calitate. Când va fi dat în exploatare apeductul

Social 13.07.2017 17:40 Vizualizări1709 Autor: Ziarul National
Mai multe localități din Sângerei, inclusiv centrul raional, vor fi asigurate cu apă potabilă de calitate. Când va fi dat în exploatare apeductul


În satul Sângereii Noi va fi construit un sistem de apeduct, care va oferi oportunitatea de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru alte 12 localităţi din raionul Sângerei, inclusiv orașul cu același nume.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, care a efectuat astăzi o vizită de inspectare pe șantierul din localitate, acum este implementată a treia etapă a proiectului.

„Proiectul este în derulare și reprezintă o oportunitate pentru circa 28 de localități din raioanele Sângerei, Telenești și Bălți. În următorii doi ani vor fi executate lucrări ce oferă condiţii de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru circa 35 mii de cetățeni. Banii sunt oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională”, a specificat acesta.

Astfel, până în anul 2019 urmează a fi construiți circa 12 km de apeduct, o stație de pompare și una de dezinfectare a apei, precum și două castele de apă. Costul lucrărilor din etapa a treia constituie circa 34 de milioane de lei.

Lucrările fac parte dintr-un proiect de dezvoltare regională inițiat acum patru ani și vizează crearea condițiilor de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru locuitorii a 28 de localități ale raioanelor Sângerei, Telenești și Bălți. Până în prezent, în primele două etape ale proiectului au fost construiți circa 15 km de rețele magistrale de apeduct, o stație de pompare a apei, precum și rețele electrice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md