(VIDEO) Candu confirmă că Şevciuk se află la Chişinău şi este sub protecţia autorităţilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul aşa-numit lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, se află la Chișinău, unde este monitorizat de către autorităţile abilitate. Informaţia a fost confirmată de speakerul Legislativului, Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a confirmat astăzi că fostul aşa-numit lider de la Tiraspol se află la Chişinău și afirmă că acesta se află sub monitorizarea autorităților de la Chişinău.

„Autoritățile Republicii Moldova s-au expus deja pe marginea acestui subiect şi ţin situaţia sub control, monitorizând toate acțiunile care sunt necesare. Se ştie absolut tot şi sunt implicate toate autoritățile care trebuie să se implice. Sunt depuse eforturi ca să se respecte regulile clare de protecție a drepturilor omului şi, în același timp, să se respecte drepturile de securitate a Republicii Moldova”, a declarat Candu fiind întrebat dacă Şevciuk se află la Chişinău, după ce în presă s-a vehiculat că acesta ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova, iar ulterior că acesta locuiește într-o casă de lux din centrul Capitalei, fiind sub supraveghere non-spot.

Citeşte şi: Newsmaker: Șevciuk locuiește într-o casă de lux în centrul Chișinăului și este păzit 24 din 24

Ce ţine de deciziile aşa-numitor autorități de la Tiraspol, Candu a declarat că totul se pune sub semnul întrebării, inclusiv ridicarea imunităţii lui Şevciuk şi dosarele intentate pe numele său.

Citeşte şi: Opoziția acuză puterea că îl protejează pe Șevciuk: Se află la Chișinău, sub oblăduirea MAI și SIS

„Noi considerăm că acolo nu se respectă drepturile omului, că există corupție şi sunt acțiuni ilegale. E un mare semn de întrebare tot ceea ce ţine de aşa-numitele dosare şi ridicare de imunități. Există dosare la Procuratura Generală de la Chişinău pe încălcarea drepturilor cetăţenilor de a avea acces la pământurile pe care le deţin în regiune, de problemele cu care se confruntă școlile cu predare în limba română și altele”, a adăugat Candu.

Citeşte şi: Deputat: Evgheni Şevciuk ar fi părăsit aseară teritoriul Republicii Moldova. Majoritatea parlamentară refuză audierea directorului SIS

„Tot ce ţine de dosarul Şevciuk se ocupă autoritățile Republicii Moldova specializate pe acest domeniu”, a conchis Andrian Candu.

De menţionat că, anterior speakerul declara că nu cunoaște dacă Şevciuk se află sau nu în Capitală. Vorbind despre reglările de conturi dintre autoritățile transnistrene și fostul aşa-numit lider separatist, președintele Parlamentului a specificat că nu este legal nici măcăr să-l intereseze acest lucru.

„Nu mă interesează și nu este legal să mă intereseze care sunt măsurile întreprinse de aşa-numitele autorități. Ele sunt acțiuni ilegale. Noi avem o lege, avem instrumente internaționale. Acest teritoriu nu a fost niciodată recunoscut, astfel, nu au fost recunoscute nici așa-numitele autorități de acolo. Noi avem de a face cu aceste așa-numite autorități doar în scopul de a găsi soluții la acest conflict, care persistă atâția ani”, aspunea Candu acum câteva zile.

Astăzi, majoritatea parlamentară a respins repetat propunerea fracţiunii PLDM privind audierea în Parlament a directorului SIS şi viceprim-ministrului pentru Reintegrare Gheorghe Bălan „în legătură cu informaţia difuzată intens în spaţiul public cu referire la plimbările prin Chişinău a aşa-zisului ex-preşedinte a entităţii neconstituţionale din stânda Nistrului, Evgheni Şevciuk”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...