21:48:12 18.04.2024
Stiri

Israelul se unește cu Ungaria împotriva lui Soros

Știri 13.07.2017 07:30 Vizualizări1985 Autor: Ziarul National


Israelul se unește cu Ungaria împotriva lui Soros sursa: google.ro

Ministerul de externe al Israelului a emis un comunicat în care îl denunță pe miliardarul american George Soros, exact cu o săptămână înainte de vizita la Budapesta a prim-ministrului Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters.

Gestul vine după ce premierul ungar Viktor Orban a sprijinit o campanie în care Soros era prezentat ca un inamic al statului, campanie despre care grupurile evreiești și alții afirmă că alimentează antisemitismul.

Imaginea finanțatorului apărea pe panouri alături de textul „Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă”, campania fiind condamnată de organizațiile evreiești și Human Rights Watch deoarece „amintește de posterele naziste din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial”.

Insultele antisemite precum „evreu împuțit” au fost și ele nelipsite, multe postere fiind vandalizate cu graffiti ce reproduceau astfel de expresii.

Ambasadorul Israelului din Ungaria a reacționat într-un comunicat în care a denunțat campania, menționând că evocă amintiri triste și, în același timp, propagă ura și teama”, o referire aparentă la rolul Ungariei în deportarea a 500.000 de evrei în timpul Holocaustului.

La doar câteva ore după comentariile ambasadorului făcute în weekend, Ministerul de Externe al Israelului a delcarat că Soros este o țintă legitimă pentru critici.

„În niciun caz comunicatul (ambasadorului) nu a fost destinat să delegitimeze criticile la adresa lui George Soros, care subminează continuu guvernele alese în mod democratic ale Israelului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Emmanuel Nahshon, adăugând că Soros finanțează organizații „care defăimează statul Israel și caută să îi nege dreptul la apărare”.

De obicei, Israelul denunță rapid antisemitismul sau amenințările la adresa comunităților evreiești din întreaga lume.

Printre organizațiile finanțate de Soros se numără Human Rights Watch, care este adesea criticată în legătură cu ocupația israeliană a Cisiordaniei și politicilor Israelului față de palestinieni.

Sursa: flux24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md