Losing Nemo. Unicul delfinaru din Chișinău se închide

delfinariu
Foto: delfinariu.md

Delfinariul „Nemo” din Chișinău se închide pe motiv că activitatea acestuia s-a dovedit a fi neprofitabilă.

După un an de activitate, unicul delfinariu din Chișinău se închide. Conform declarațiilor administrației, motivul închiderii îl constituie lipsa vizitatorilor, respectiv incapacitatea de a acoperi cheltuielile întreţinerii, darămite obținerea unui profit.

Delfinii urmează să fie transportați la delfinariul din Odessa. Data exactă nu este cunoscută. Până atunci, spectacolele vor avea loc după același program, dar la un preț special de 130 de lei, costul anterior al unui bilet fiind 200 lei.

Menționăm că deschiderea delfinariul a stârnit multe controverse în rândul cetățenilor. Diverse organizaţii pentru protecția animalelor, dar și simpli activiști au organizat numeroase proteste, au iniţiat petiții, toate cu scopul de a determina autoritățile să închidă delfinariul. Aceştia susțin că în astfel de condiții delfinii sunt supuși unui chin fără sfârșit și au o speranță de viață mult mai mică decât cei din libertate, toate acestea pentru delectarea spectatorilor pe durata a 15 minute.

Delfinariul „Nemo” s-a deschis primăvara trecută și avea în program spectacole cu participarea a patru delfini și două foci.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente