O nouă surpriză uriașă la Wimbledon; Câștigătorul de anul trecut, eliminat în sferturi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tenismanul britanic Andy Murray, nr. 1 mondial și deținătorul titlului la Wimbledon, vizibil afectat de dureri la șoldul drept, a fost eliminat în sferturile de finală ale celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului de americanul Sam Querrey, nr. 28 mondial, care l-a învins miercuri în cinci seturi, 3-6, 6-4, 6-7 (4/7), 6-1, 6-1, în 2 ore și 42 de minute de joc.

Aflat în mare dificultate în deplasările sale după setul trei, britanicul nu a mai putut să lupte în fața puternicelor lovituri ale lui Querrey, devenit primul american care atinge semifinalele unui turneu major de la ultima finală de la Londra a lui Andy Roddick în 2009.

Sportivul de 29 de ani este la a treia victorie consecutivă în cinci seturi la actuala ediţie de la Wimbledon, după ce în tururile precedente i-a învins pe francezul Jo-Wilfried Tsonga şi pe sud-africanul Kevin Anderson.

Ultimul jucător care a reuşit să se impună de trei ori la rând în cinci seturi pe iarna londoneză era sârbul Janko Tipsarevic, în urmă cu 10 ani.

Totodată, Querrey şi-a trecut în cont o altă performanţă remarcabilă. Pentru al doilea an la rând îl elimină pe deţinătorul titlului şi numărul 1 mondial la All Englang Club. În 2016, americanul l-a învins în patru seturi pe Novak Djokovic, în optimile de finală.

În ceea ce-l priveşte pe Murray, britanicul ratează semifinalele la Londra pentru prima oară din 2014, când a pierdut în sferturi cu bulgarul Grigor Dimitrov. În ciuda înfrângerii de azi, scoţianul de 30 de ani îşi va păstra primul loc ATP, dacă Novak Djokovic nu câştigă titlul la Londra.

În semifinale, Sam Querrey îl va întâlni pe croatul Marin Cilic, al 6-lea jucător al lumii, care a dispus în 5 seturi, 6-3, 6-7, 5-7, 7-5, 6-1 de luxemburghezul Gilles Muller, nr. 26 mondial.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...