Vrei să dezvolți o aplicație și să-ți îmbunătățești abilitățile în IT? Înscrie-te la un stagiu de vară la Tekwill

19970957_1386342861462465_1930619813_n

Vara aceasta 50 de tinerii pasionați de programare și IT pot beneficia de un internship unic, ghidat de mentorii Tekwill. Scopul programului F5 @Tekwill este de a crea un spațiu de studiu centrat pe studenți, în care tinerii să poată lucra în echipe, dezvoltând aplicații, dobândind noi abilități și construind relații cu profesioniști din domeniu. Un element-cheie al programului îl reprezintă mentorii care vor oferi stagiarilor expertiză tehnică și de teambuilding, vor ghida și consilia echipele în dezvoltarea soluțiilor pe tot parcursul stagiului.

title508797836Maxim Chiriac, în vârstă de 18 ani, este unul dintre cei 15 participanți ai programului-pilot, care nu scapă nicio ocazie de a încerca ceva nou în domeniul IT.  Am discutat cu el despre experiența pe care a avut-o ca stagiar și iată ce am aflat:

Suntem un grup de elevi și studenți de la diferite instituții. Scopul nostru este să creăm o aplicație online, utilă pentru înregistrarea participanților la diverse evenimente care au loc la Tekwill. Vrem să creăm o pagină web integrată în site-ul tekwill.md, adaptată și pentru smatphone, și care ne-ar ajuta să-i ținem la curent cu evenimentele și oportunitățile lansate de Centrul de Excelență din domeniul TIC. Dar numai acele care i-ar intresa. Pentru asta vom folosi niște filtre speciale. Iar ca să evităm confuziile legate de numele și prenumele persoanei, programul va genera un cod unic de înregistrare.

Acum sunteți în vacanță, din câte știu…                              

Da, cei mai mulți din echipă și-au luat o pauză pentru examene, apoi odihnă. Revenim la proiect în luna august și lucrăm până lansăm aplicația. Eu însă lucrez acum la un alt proiect foarte interesant. De când petrec mai mult timp aici, am făcut cunoștință cu unul dintre organizatorii unui alt proiect susținut de Tekwill, de la care am aflat că este în căutare de programatori. Așa că acum colaborez ca programator cu startupul BruxRelief. Lucrez la elaborarea unui dispozitiv care detectează bruxismul, o boală care afectează aproape o treime din populația SUA. Există deja un asemenea dispozitiv, dar prețul lui e destul de mare și însuși dispozitivul nu e comod. Se aplică pe jumătate de față. Noi ne dorim un dispozitiv mult mai acccesibil ca preț și cât se poate de discret în utilizare. De asemenea, vom elabora și o aplicație specială.

Ai fost angajat sau faci voluntariat?

Am un contract de muncă oficial și un salariu … foarte motivant. Pot spune că datorită programului F5 am obținut nu doar cunoștințe, dar și multe oportunități neașteptate: acces la evenimente IT, o rețea de oameni interesanți și, evident, oportunități de angajare.

Pentru cei interesați de programul F5 @Tekwill., iată care sunt criteriile de selecție a participanților:

  • Să dețină cunoștințe minime în domeniul IT (software, web sau graphic design, dezvoltarea jocurilor, construirea de aplicații)
  • Să abordeze problemele cu energie și entuziasm
  • Să fie dispuși să se implice cel puțin 15 ore pe săptămână pe toată durata programului (o lună)
  • Să dispună de abilități de lucru în echipă

Dacă te-ai regăsit în descriere, te rugăm să completezi formularul până pe 15 iulie. Pentru întrebări sau detalii, nu ezita să ne contactezi la adresa [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente