Cartea de Aur. Tatiana Darie, jurnalista din Moldova care a trecut prin mai multe redacții internaționale, iar acum scrie pentru Bloomberg

bbg pic

Redacția #diez și-a propus ca în fiecare săptămână să vă facă cunoscută câte o personalitate inclusă în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”, semnată de Denis Roșca. Astăzi v-o prezentăm pe Tatiana Darie, reportera și prezentatoarea, care datorită perseverenței și talentului său a reușit să ajungă un nume cunoscut în domeniul jurnalismului mondial. Tatiana a fost surprinsă plăcut de faptul că a fost inclusă în Cartea de Aur, alături de alte nume notorii.

La 19 ani pleca din Moldova, după ce a absolvit liceul „Prometeu” din Capitală. A studiat jurnalism la University of Westminster la Londra, iar pentru masterat, în același domeniu, a mers în State, la University of Missouri, care este de altfel, prima școală americană de jurnalism.

De atunci și până acum au trecut cam opt ani, timp în care a colaborat cu mai multe redacții internaționale. Printre acestea se numără nume notorii în jurnalism: „Komu 8 TV (NBC)”; „NBC News”, Marea Britanie; „BBC World Service”, Londra; „Olympic Broadcasting Services”; Komu TV (NBC News); „KBIA-FM”. În acest sens, Tatiana a devenit un adevărat exemplu pentru cei care se vor să ajungă jurnaliști cu renume.

pic11

Apariția în Cartea de Aur a impresionat-o prin faptul că: „Cineva a realizat un asemenea efort, de a găsi moldovenii care ne duc numele mai departe.”

Tatiana se dedică foarte mult activității sale jurnalistice, iar timpul liber preferă să-l completeze cu ceva sănătos și util: „Știrile sunt activitatea mea de zi cu zi. Mă odihnesc prin sport, îmi place yoga.

Despre faimă Tatiana vorbește cu multă bunătate, desigur dacă aceasta este una sănătoasă: „Cred că faima sănătoasă trebuie să aibă ca scop motivarea altor tineri, să se mobilizeze și să lupte pentru visurile lor. Prin împărtășirea istoriilor, prin experiențele altora, oamenii se regăsesc și cumva devin mai empatici, mai inspirați.

Reporter la Bloomberg News: „Fac de toate: știri scrise, radio și TV”

Jurnalismul este domeniul pe care Tatiana îl știe cel mai bine și îl practică cu multă dăruire și plăcere. Mai exact, jurnalismul este pentru ea o adevărată luptă, iar din activitatea în una dintre cele mai cunoscute instituții mediatice din lume încearcă „să culeagă” cât mai multă experiență.

A face jurnalism înseamnă a lupta pentru transparența și libertatea cuvântului. Lucrez de ceva timp doar pentru Bloomberg, sursa numărul unu de știri de finanțe și business din lume. Pe parcursul experienței, apreciez în fiecare zi oportunitatea de a învăța de la oameni care știu să-și facă jobul bine. Media nu e industrie ușoară și e important să lucrezi pentru o instituție cu valori corecte.

pic22

bbg 2

În Vest există libertatea cuvântului

Despre diferența dintre jurnalismul de la noi și cel din SUA și Marea Britanie, Tatiana vorbește foarte succint, dar explicit. „Esența jurnalismului este la fel peste tot. Diferența se găsește în modul în care acesta se practică. În vest, există libertatea cuvântului.

În Moldova se străduie să ajungă de câteva ori pe an, iar pentru tinerii de aici care vor să obține același succes ca și ea are următorul sfat: „Le-aș zice doar că se poate! Să nu se oprească de visat și de învățat! Doar prin multă muncă, o sa obțină ceea ce vor. Și e posibil, eu sunt un exemplu viu.

Iar pentru viitor Tatiana are planuri frumoase. Își dorește să continuie munca la Bloomberg și să ajute tinerii care vor să facă studii: „Aș vrea să ajut tinerii din toată lumea să obțină studii de calitate și să-și formeze o carieră. Până când, continui să îmi văd viitorul la Bloomberg.

Acest articol a fost elaborat pe baza informației prezentate în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova” de Denis Roșca. Menționăm că această carte include o colecție de peste 1 800 de biografii ale oamenilor născuți la noi sau cu rădăcini basarabene. Cartea poate fi procurată din librăriile „Cartea”, „Făt Frumos”, „Cartier”, „ABC”, „Pro-Noi”, „Librarius”. De asemenea, o mai găsiți pe www.bestseller.md și la autor, la prețul de 1 000 de lei.
Taguri: #Cartea de Aur
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente