(GRAFIC) Producția și furnizarea energiei electrice și termice a scăzut: Cum a evoluat industria Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Producția industrială s-a majorat, pe când producția și furnizarea energiei electrice și termice, gaze, apă caldă și aer condiționat a scăzut, arată datele Biroului Național de Statistică.

În luna mai 2017, producția industrială (serie brută) s-a majorat față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 7%, ca urmare a creșterii producției industriale în industria extractivă (+28,2%) și în industria prelucrătoare (+7,9%).

Totodată, s-a înregistrat descreștere la producția și furnizarea de energie electrice și termice, gaze, apă caldă și aer condiționat (-8,7%).

În luna mai 2017, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a majorat cu 7,1%, ca efect al creșterii producției industriale în industria extractivă (+27,4%) și în industria prelucrătoare (+7,9%).

Totodată, s-a înregistrat descreștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-4,4%).

grafic0

În ianuarie-mai 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,3%, ca urmare a creșterii producției industriale în industria extractivă (+3,5%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+2,6%). Industria prelucrătoare a scăzut cu 0,3%.

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-mai 2017, comparativ cu ianuarie-mai 2016, a crescut cu 2,6%, datorită creșterilor în industria prelucrătoare (+2,9%) și a producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+2,6%). Industria extractivă a scăzut cu 1,4%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...