Deşi obligat de Constituţie, Parlamentul „va propune” încheierea sesiunii parlamentare la 31 iulie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrii Biroului Permanent al Parlamentului „vor propune” încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului la data de 31 iulie curent. O decizie în acest sens a luat Biroul Permanent, în cadrul şedinţei de astăzi, care va înainta un proiect de hotărâre pentru încheierea primei sesiuni ordinare din 2017 la 31 iulie curent. Constituţia însă nu lasă loc de „propuneri”, prevăzând expres faptul că sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie.

Tot astăzi, la ședința Biroului Permanent a fost votat proiectul ordinei de zi a ședințelor în plen pentru 13-21 iulie.

Deputații vor examina în următoarele săptămâni proiectul legii contabilității, proiectul privind activitatea băncilor, un proiect de modificare a legislației care vizează îndemnizațiile pentru incapacitatea temporară de muncă și alte prestații sociale, rapoartele privind exacutarea bugetelor asigurărilor sociale de stat pentru 2016, și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, precum și alte acte legislative.

Pe 13 şi 14 iulie, şedinţele vor avea loc începând cu ora 10:00.

Este de menţionat că, potrivit Constituţiei, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. „Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie”.

Legea Supremă prevede, de asemenea, că Parlamentul se poate întruni şi în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...