Kremlinul susține că „nu are nimic de-a face” cu avocata rusă care a contactat echipa Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Kremlinul „nu are nimic de-a face” și nu a contactat-o niciodată pe avocata din Rusia Natalia Veselnițkaia care s-a întâlnit anul trecut cu un grup de asociați ai președintelui Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

„Am spus-o deja că nu știm nimic despre această poveste, nu am fost niciodată în contact cu această avocată. Ea nu are nimic de-a face cu noi”, a afirmat Peskov într-o conferință prin telefon cu jurnaliștii.

Potrivit unor e-mailuri publicate marți, fiul cel mare al lui Trump a acceptat ușor anul trecut să se întâlnească cu o femeie despre care i s-a spus că era o avocată a guvernului rus care ar fi putut avea informații compromițătoare despre rivala democrată în cursa pentru Casa Albă Hillary Clinton, ca parte a sprijinului oficial oferit de Moscova tatălui său.

Printre altele, Kremlinul a avertizat, miercuri, că Moscova își pierde răbdarea în disputa diplomatică cu Statele Unite, care au confiscat mai multe proprietăți diplomatice ale Rusiei în SUA și au expulzat diplomați ruși în 2016, sub administrația Obama.

„Din punct de vedere al dreptului internațional, Rusia nu poate aștepta la infinit, fără a lua nicio măsură de răspuns”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în această conferință cu jurnaliștii.

„Dar, în același timp, ne așteptăm ca în cele din urmă colegii noștri din SUA să arate un fel de dorință politică de a rectifica încălcările dreptului internațional pe care ei le-au admis”, a adăugat Peskov.

El a refuzat să spună când ar putea Moscova să ia măsuri de retorsiune.

Kremlinul a considerat de asemenea că o decizie a administrației Trump de a scoate compania Kaspersky Lab, cu sediul la Moscova, de pe două liste de furnizori autorizați folosiți de agențiile guvernamentale din SUA în achiziționarea de echipamente tehnologice este o „decizie politizată”, adaugă Reuters.

„Aceasta este o companie pur comercială ce oferă servicii comerciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Regretăm o astfel de decizie”, a adăugat el.

„Rusia, ca stat, nu va precupeți niciun efort în apărarea intereselor companiilor sale în străinătate”, a subliniat el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...