Halep pierde în sferturile Wimbledon și ratează șansa de a deveni Nr.1 mondial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon și, totodată, șansa de a deveni numărul unu mondial, marți, după ce a fost învinsă de britanica Johanna Konta cu 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4, în sferturile de finală ale celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

Halep, numărul doi mondial și a doua favorită, nu reușește să urce pe primul loc în clasamentul mondial pentru a treia oară în ultimele luni, după ce a ratat această oportunitate la Roland Garros și Eastbourne, luna trecută.

Românca a fost aproape de victorie în sfertul cu Konta, dar în cele din urmă sa înclinat după două ore și 38 de minute. Halep și-a egalat performanța de anul trecut de la All England Club, însă cel mai bun rezultat al său la Wimbledon rămâne semifinala din 2014.

Halep (25 ani) a început excelent meciul și a condus cu 3-0 și 4-1, dar apoi Konta (26 ani, 7 WTA) a reușit să revină și să egaleze, 4-4. Meciul a ajuns în tie break (6-6), unde românca a dominat jocul și s-a impus cu 7-2.

În setul secund, s-a mers cap la cap până la 6-6, iar în tie break, Halep a avut o mare șansă de a încheia conturile, conducând cu 5-4 și având două servicii, dar le-a pierdut pe amândouă, iar apoi Konta a luat setul (7-5) și a restabilit egalitatea la seturi, 1-1.

În decisiv, Halep a avut o minge de 2-0 pe serviciul britanicei, dar aceasta a reușit să egaleze, 1-1, iar la 2-2 a făcut un break ce s-a dovedit a fi decisiv. Konta s-a desprins la 4-2 și și și-a păstrat acest avantaj până în finalul setului, câștigat cu 6-4.

Halep a reușit 4 ași în acest meci, iar Konta 3, fiecare având câte 3 duble greșeli. Românca și-a creat două mingi de break, din care a fructificat una, iar Konta a avut 8, transformând două. La capitolul winners, Konta a dominat categoric, cu 48-26, dar a avut și multe erori neforțate, 36-7.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...