Venus Williams scrie istorie; A ajuns din nou în semifinalele Wimbledon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Venus Williams, jucătoare care participă pentru a 20-a oară în carieră la Wimbledon, s-a calificat în semifinale la Londra, după ce a învins-o în două seturi pe campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko.

Americanca de 37 de ani s-a impus cu 6-3, 7-5, după o oră şi 12 minute de joc, şi o va întâlni în turul următor pe învingătoarea din meciul Simona Halep – Johanna Konta.

Astfel, o reeditare a ultimului act de la Roland Garros, unde Ostapenko a învins-o în trei seturi pe Halep, nu este posibilă.

Venus Williams a devenit cea mai bătrână jucătoare care ajunge în semifinale la Wimbledon de la Martina Navratilova, în 1994.

Fostul lider mondial este pentru a zecea oară în semifinale la All England Club, iar prin această performanţă revine în Top 10 WTA. În cazul în care va câştiga pentru a şasea oară titlul la Londra, va ajunge între cele mai bune cinci jucătoare a lumii, unde s-a aflat ultima oară în ianuarie 2011.

Totodată, a fost victoria cu numărul 86 pentru Venus pe iarba londoneză, cu care a egalat-o pe sora sa, Serena, pe locul 3 all-time în era Open.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...