Troleibuzele care circulă spre aeroport sunt încărcate în proporție de 60%

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În primele două săptămâni de la lansarea troleibuzului fără fir pe ruta nr. 30 „Piața Marii Adunări Naționale – Aeroport”, rata de îmbarcare constituie 60%. Șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Gheorghe Morgoci, estimează că la încheierea sezonului estival fluxul de pasageri va crește.

Contactat de IPN, Gheorghe Morgoci a declarat că ruta este solicitată, iar rata de îmbarcare de 60% este mai mare decât media pentru toate rutele. În opinia sa, odată cu începerea anului școlar, fluxul de pasageri va mai crește.

Administratorul rutei de microbuz nr.165, Veaceslav Gaina, care de asemenea face legătura între aeroport și capitală, a declarat că lansarea rutei de troleibuz până la aerogară nu a afectat semnificativ fluxul de pasageri care optează pentru microbuz. Poate anumite categorii de călători au ales să circule cu troleibuzul, dar în fond oamenii optează pentru un transport mai rapid, care nu oprește în fiecare stație, a spus Veaceslav Gaina. Potrivit regimului de vară, microbuzele cu nr. 165 circulă în intervalul de timp 05.40-22.00.

Troleibuzele fără fir de pe ruta nr. 30 pornesc de la stația din strada Bănulescu-Bodoni, mai sus de monumentul lui Ștefan cel Mare, începând cu 06.00. Ultimul troleibuz de la Chișinău pornește la ora 22.50, iar de la aeroport la 23.20. Prețul pentru o călătorie este de doi lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...