(foto) Premieră: Audi TT şi R8 Performance Parts

În cadrul Audi Summit, pe lângă prezentarea noii generaţii Audi A8, marca germană a dezvăluit în premieră două modelele din gama Audi Sport – Audi TT şi Audi R8 cu aşa-zisele Performance Parts. Dezvoltatorii au creat la solicitarea unui număr semnificativ de fani nişte pachete care dispun de componente suplimentare şi care permit transformarea maşinilor în unele mai exclusive.

Elementele din Performance Parts vor fi disponibile pentru aplicare pe modelele: R8, TT, TTS şi TT RS. În viitor aceste pachete aerodinamice se vor extinde şi asupra altor modele!

Audi R8 performance parts, Static photo, Colour: suzukagrey
Audi TT RS performance parts, Static photo, Colour: catalunyared

Audi Sport Performance Parts va schimba în aceste maşini kitul exterior aerodinamic, interiorul, suspensia şi eşapamentul.

De exemplu, plăcuţele de frână a unui Audi R8 sunt făcute din titan ultra uşor şi sunt vopsite într-o culoare roşie fluorescentă. Acestea nu numai că asigură o frânare mai eficientă, ci şi micşorează greutatea maşinii cu un kilogram.

Iar pentru Audi TT RS sunt disponibile discuri de frână faţă din oţel cu mai multe suporturi pentru şuruburi. Pentru modelele Audi TT, TTS și TT RS se pot obține diferite seturi de răcire a frânelor.

Suspensia sport pentru ambele maşini poate avea câte două sau trei arcuri pentru absorbirea şocurilor. Jantele de 20 de inci de culoare neagră permit reducerea greutăţii cu 7.2 kg pentru modelele TT şi cu până la 8 kg pentru R8. Acestea din urmă sunt acoperite de anvelope sport, cu mărimi de 255/30 R20 (pentru toate roţile oricărui model Audi TT enumerat). La un Audi R8 acestea măsoară 245/30 R20 şi 305/30 R20 în faţă şi spate respectiv.

De asemenea, pentru modelele Audi TT echipate cu tracţiune integrală quattro, pot fi oferite nişte bare transversale mai dure pentru puntea din spate. Acestea sporesc rigiditatea componentelor şi fac manevrabiliatea maşinii mai precisă. Apropo, doritorii pot solicita de la Audi Sport mărirea vitezei maxime până la 280 de km/h.

Sistemul de evacuare al gazelor de eşapament a fost proiectat special de compania Akrapovic. Este făcut integral din titan şi redă un sunet frumos la accelerări sau decelerări. Terminaţiile pentru Audi TTS şi TT RS pot fi diferite.

Lăsând la o parte acele detalii care nu se pot vedea minuţios cu ochiul liber, trecem la acele care se văd bine. Aero kiturile oferite de Audi Sport pentru aceste maşini au fost testate într-un tunel cu vânt. Un Audi R8 cu Performance Parts poate genera o forţă de apăsare de 250 de kilograme la o viteză de 330 de km/h, iar la o viteză de 150 de km/h această forţă este egală cu 52 de kilograme, dublu decât la un R8 obişnuit.

Splitter-ul, bara de protecţie cu mici aripi, pragurile cu aripi, difuzorul modificat, eleronul, gura de aerisire de pe capotă, corpurile oglinzilor retrovizoare – toate sunt făcute din fibră de carbon.

În habitaclul ambelor maşini apare mai multă Alcantara, un volan sport cu un accent de culoare roşie în zona “orei 12”. Modelele dotate cu transmisie S tronic cu şapte trepte mai beneficiază de nişte padele pentru schimbarea treptelor din fibră de carbon.

Opţional se mai poate comanda o cuşcă de protecţie din carbon, care poate fi montată în locul banchetei din spate, reducând greutatea cu până la 20 de kilograme şi îmbunătăţind rigiditatea torsiunii, dar şi a manevrabilităţii în viraje.

În Germania, pachetele Performance Parts pentru Audi R8 şi cele trei modele Audi TT vor fi disponibile de la sfârşitul acestei veri.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/