La Hâncești a fost inaugurat un sector de drum ce asigură accesul la două trasee naționale

Un sector de  drum din orașul Hâncești ce asigură accesul la traseele naționale Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca și Chișinău-Leova a fost inaugurat oficial, astăzi, 11 iulie. Costul total al proiectului a constituit circa 21 milioane de lei, construcția acestui sector de drum fiind finanțată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Scopul a fost de a asigura accesul la traseele naționale, dar și de a  construi un drum de ocolire pentru cei care se deplasează spre punctul de trecere a frontierei. Circa  26 mii de cetățeni  vor beneficia de acces confortabil la drumul republican  R3  și R34, în special sute de șoferi care se deplasează  zilnic spre postul vamal Leușeni“, a precizat ministrul  Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul evenimentului de inaugurare.

Totodată, ministrul a menționat că porțiunea de drum a fost construită în cadrul unui proiect de dezvoltare regională ce a vizat inclusiv instalarea bordurei și amenajarea trotuarului, precum și lucrări de terasament cu aplicarea ulterioară a marcajului rutier și instalarea indicatoarelor rutiere.

Autoritățile locale consideră că acest sector de drum va oferi noi oportunități pentru localitățile din raion, va da un impuls cooperării economice dintre localități și va contribui la dezvoltarea relațiilor sociale. De asemenea, va spori dezvoltarea economică în regiune și vor fi îmbunătățite condițiile de viață a cetățenilor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.