La Hîncești a fost inaugurat un sector de drum ce asigură accesul la două trasee naționale

img (5)
Foto: mdrc.gov.md

Un sector de  drum din orașul Hîncești ce asigură accesul la traseele naționale Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca și Chișinău-Leova a fost inaugurat astăzi. Porțiunea de drum a fost construită în cadrul unui proiect de dezvoltare regională ce a vizat inclusiv instalarea bordurei și amenajarea trotuarului, precum și lucrări de terasament cu aplicarea ulterioară a marcajului rutier și instalarea indicatoarelor rutiere.

„Construcția acestui sector de drum a fost finanțată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Scopul a fost de a asigura accesul la traseele naționale, dar și de a  construi un drum de ocolire pentru cei care se deplasează spre punctul de trecere a frontierei. Circa 26 mii de cetățeni vor beneficia de acces confortabil la drumul republican  R3  și R34, în special sute de șoferi care se deplasează  zilnic spre postul vamal Leușeni”, a precizat ministrul  Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul evenimentului de inaugurare.

Costul total al proiectului „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potențial industrial regional a orașului Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire” a constituit circa 21 mln de lei.

Photo Credit: mdrc.gov.md
Photo Credit: mdrc.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente