Iurie Leancă: Premierul trebuie să plece, împreuna cu cei care l-au pus în această funcție

„Prim-ministrul trebuie să plece, împreuna cu cei care l-au pus în această funcție și au distrus în timp record tot ce s-a construit timp de mai bine de 5 ani!”, susţine liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă.

Politicianul a scris pe pagina sa de facebook că îi pare rău de ceea ce i se întâmplă, pe alocuri nemeritat, premierului Chiril Gaburici, dar că „ acesta și-a asumat conștient riscul în momentul în care a acceptat să devină premier prin acel joc politic murdar”.

Iurie Leancă a postat mesajul, după ce ieri actualul premier Chiril Gaburici a cerut peintr-o scrisoare preşedintelui ţării, a Parlamentului şi celor 101 de deputaţi să demită, în termen de o lună, întreaga conducere a Procuraturii Generale, a BNM şi a CNPF. În caz contrar, premierul Gaburici declară că îşi va da demisia.

„Plecați, ajunge! Ceea ce se întâmplă cu guvernarea capătă accente din ce în ce mai ridicole, de circ politic și batjocură față de popor. De parcă nu e suficient că în 100 de zile au discreditat țara și au scos-o de pe calea europeană, acum guvernanții încep să-și trimită scrisori războinice, care nu trădează altceva decât putreziciunea din actuala coaliție și interesele care au stat la baza formării ei, începutul unei noi lupte politice și a unei noi crize profunde pentru țară”, a scris preşedinte Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă.

În acelaşi timp, el a opinat că actuala guvernare a discreditat în mod rușinos funcția de prim-ministru, dar și celelalte funcții ale statului.

„Această coaliție cu comuniștii trebuie să dispară de urgență și să fie constituită o coaliție pro-europeană, care să salveze Moldova, să o scoată din criza politică și socială în care se află, să elibereze instituțiile din captivitate, să fie aduși oameni integri în fruntea lor, care să aibă libertatea să le reformeze și să combată cu adevărat corupția, fie că vorbim de Banca Națională, Procuratură, Ministerul de Interne, cel al Justiției sau alte instituții vitale ale statului”, a remarcat Iurie Leancă.

Preşedintele PPEM a subliniat că în fiecare zi în care această guvernare stă la putere, înseamnă costuri uriașe pentru țară.

„Nu mai așteptați alegerile locale – banii și șmecheriile pe care le-ați pregătit pentru ziua alegerilor nu vă vor salva!”, a adăugat Iurie Leancă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.