R.Moldova şi EAU au semnat două acorduri privind protejarea reciprocă a investițiilor și privind evitarea evaziunii fiscale

Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite au semnat astăzi, la Chișinău, două acorduri bilaterale privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor și privind evitarea dublei impuneri şi prevenirii evaziunii fiscale cu referire la impozitele pe venit şi pe proprietate.

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a apreciat, la întrevederea cu ministrul Afacerilor Externe și Cooperarii Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, semnarea documentelor drept o nouă pagină în relațiile dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.

Prevederile tratatelor respective vor oferi cadrul necesar menit să încurajeze fluxurile de investiţii reciproce prin crearea condiţiilor legale favorabile şi să stimuleze creşterea schimburilor comerciale dintre statele noastre.

Oficialii au discutat despre relansarea curselor avia directe, precum și potențialul de investiții în Republica Moldova în domeniul aviatic, agricultură, dezvoltarea infrastructurii energetice.

”Emiratele Arabe Unite au un partener bilateral, regional și global de încredere”, a menționat președintele Parlamentului.

Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, a anunțat că va fi fericit să promoveze Republica Moldova în zonă. De asemenea, Altețea Sa a menționat că în timpul apropiat ar putea fi abolit regimul de vize pentru cetățenii Republicii Moldova.

Inițierea negocierii unor acorduri de colaborare între Emiratele Arabe Unite și Republica Moldova a fost discutată la întrevederea comună a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și viceprim-ministrului Andrei Galbur, ministrul al Afacerilor Externe şi Integrării Europene din martie curent în timpul vizitei oficialilor în Emiratele Arabe Unite, la invitația familiei regale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.