Tradiţional, manifestaţia intitulată „Apărarea justiţiei independente” a fost organizată pe reţelele de socializare. Protestatarii şi-au dat întâlnire în Piaţa Victoriei din Bucureşti, iar ulterior, au pornit în marş spre sediul DNA. Oamenii s-au deplasat pe trotuare, nefiind lăsaţi de către jandarmi să meargă pe carosabil şi s-au aşezat pe asfalt în mai multe intersecţii. 

Organizatorii protestului spun că au ieşit în stradă pentru a susţine independenţa justiţiei şi Direcţia Naţională Anticorupţie, întrucât s-ar încerca blocarea acesteia de către noua guvernare prin controale şi diferite campanii de denigrare a conducerii instituţiei. 

Protestatarii au mers şi la Primărie, unde au cerut demisia Gabrielei Firea, primarul general al Bucureştiului. Potrivit organizatorilor, recentele manifestaţii de protest din România sunt generate de numirea noului prim-ministru, dar şi de mai multe hotărâri ale Curţii Constituţionale, precum decizia de constituţionalitate a desfiinţării noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu.