Actualitate

Limbajul trupului: Strângerile de mână ale lui Donald Trump, preşedintele SUA


Din analiza lui Mary Civiello pentru BBC:

„Ai avea impresia că amândoi sunt foarte încrezători în forțele proprii, că sunt masculi Alpha. Limbajul gesturilor este însă foarte diferit.

1. Prima strângere de mână

„Este foarte interesant. Donald Trump a acordat foarte multă atenție unui element. A fost o strângere de mână egală, nu s-a realizat din poziții dominante, nimeni din ei nu a îndreptat mâna de sus în jos. Totuși Donald Trump face o mișcare ciudată. Cealaltă mână a președintelui SUA a fost poziționată sub cea a lui Putin. Aceasta este o poziție dominantă. Mișcarea a fost dublată câteva secunde mai târziu, atunci când Trump i-a pus mâna pe spate, într-un gest prietenesc. Din nou, o mișcare dominantă,” spune Civiello.

2. Poziția corpurilor de dinante de întâlnire.

„Primul lucru pe care l-am remarcat când i-am văzut stând pe cele două scaune a fost că Trump se simțea mult mai confortabil decât Putin. Președintele Rusiei este mai scund decât Trump și părea mult mai mic în acel scaun. El a încercat să compenseze acest aspect punându-și brațele de-a lungul fotoliului. De cealaltă parte, Trump se apleacă spre în față, cu mâinile foarte aproape de genunchi într-o mișcare bărbătească. El și-a ținut mâna într-o poziție care imită forma unui triunghi. De cealaltă parte, Putin își freca degetele. Asta denotă o mare nesiguranță. Când Donald Trump se adresează jurnaliștilor realizează un contact vizual deplin, la fel și când vorbește cu Putin. Președintele rus evită însă contactul vizual. În majoritatea timpului a privit în jos, la final a înclinat din cap. Asta ne arată că nu se simte bine acolo, că nu și-a dorit să fie la summit, ori că este emoționat sau că abia așteaptă ca reuniunea să se încheie,” a încheiat experta.

În clipul de mai jos, urmeză o serie de strîngeri de mână executate de Donald TRUMP, prin care se vede cu ochiul liber cum liderul de la Casa Albă, aplică în practică limbajul politic al gesturilor / trupului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *