09:30:30 20.04.2024
Stiri

Anunţul lui Trump care ZGUDUIE lumea. I-a dat acces lui Putin în cel mai DUREROS punct al americanilor. Nimeni nu ştie ce va urma

Știri 09.07.2017 22:21 Vizualizări8924 Autor: Ziarul National
Anunţul lui Trump care ZGUDUIE lumea. I-a dat acces lui Putin în cel mai DUREROS punct al americanilor. Nimeni nu ştie ce va urma


Preşedintele SUA Donald Trump a explicat, într-o serie de postări pe contul de Twitter, ce a discutat cu Vladimir Putin în prima lor întâlnire oficială, care a durat aproape două ore şi jumătate. El susţine că „l-a presat” de două ori pe Putin în legătură cu amestecul Rusiei în alegerile din SUA, însă acesta a negat „vehement”. Apoi, spune Trump, au discutat să înfiinţeze împreună o unitate de securitate cibernetică, care să prevină „hacking-ul electoral”. Anunţul lui Trump vine în contextul în care Rusia este suspectată că a folosit grupări de hackeri pentru a submina procesele electorale nu doar din SUA, dar şi din Franţa de exemplu, iar tot mai multe dovezi că atacurile cibernetice sponsorizate de Moscova, împotriva infrastructurii critice sau a unor companii din alte state, ies la ivealăscrie gandul.info.

Preşedintele Donald Trump a avut prima sa întâlnire oficială cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin la summit-ul G20 de la Hamburg, vineri. Duminică, Trump a dat câteva detalii pe Twitter despre ce a discutat timp de aproape două ore şi jumătate cu Putin.

„Summitul G20 a fost un mare succes pentru SUA – Am explicat că SUA trebuie să repare multele acorduri comerciale proaste pe care le-a făcut. Vom face asta!

L-am presat puternic pe preşedintele Putin de două ori, despre amestecul Rusiei în alegerile noastre. El a negat vehement. Eu deja mi-am spus opinia…

Am negociat un acord de încetare a focului în părţi din Siria, ceea ce va salva vieţi. Acum este timpul să facem progrese în a lucra constructiv cu Rusia!

Putin şi cu mine am discutat despre formarea unei unităţi de securitate cibernetică impenetrabilă, pentru ca hackingul electoral şi multe alte lucruri negative să fie păzite… şi sigure. Au fost puse întrebări de ce CIA şi FBI au fost nevoite să ceară Convenţiei Naţionale Democrate de 13 ori serverele şi au fost refuzate, încă tot nu le-au primit”, a scris Donald Trump într-o serie de postări pe Twitter, duminică.

Anunţul său cu privire la formarea unei unităţi comune de securitate cibernetică cu Rusia vine în contextul în care tot mai multe dovezi şi acuzaţii ies la iveală cu privire la faptul că însăşi regimul lui Putin, prin serviciile sale secrete, susţine grupări de hackeri ruse să atace entităţi politice din alte state, în timpul campaniilor electorale, dar şi infrastructură critică sau organizaţii private.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md