Cei mai periculoși aditivi alimentari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aditivii alimentari (E-urile) sunt adăugaţi în majoritatea produselor, pentru a le îmbunătăţi gustul, culoarea, stabilitatea și rezistenţa la alterare. Atunci când mergeţi la cumpărături, citiţi cu atenţie etichetele alimentelor pentru a le evita pe cele care conţin E-uri periculoase sau cel puţin să limitaţi consumul lor.

Iată care sunt cei mai periculoși aditivi:

E102 – tartrazina, colorant galben, foarte nociv, care se găseşte în băuturi, muştar şi gem. Acesta poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronşic.

E110 – Colorant galben, poate avea efect cancerigen. Se găseşte în dulciuri, prăjituri, budinci.

E120 – Colorant responsabil pentru provocarea alergiilor.

E123 – Amarantul, este un colorant roşu, cancerigen, interzis în SUA şi Rusia. Se conține în dulciuri, jeleuri, branză topită.

E124 – este un colorant roşu, care se găseşte în mezeluri; este un aditiv toxic, ce produce tumori pe glanda tiroidă.

E127 – Eritrozina, este un colorant roşu. Provoacă cancer al tiroidei la animale, posibil şi la om. Se conține în alcool, îngheţată, prăjituri, bomboane, sucuri răcoritoare.

E128 – Numit și roşu 2G, este un colorant mutagen şi toxic. Se conține în carnea din hamburgeri.

E211 – Acidul benzoic, un posibil cancerigen, interzis în SUA. Se conține în unele băuturi răcoritoare.

E220/E228 – Sulfiţi, Provoacă alergii. Se conține în carnea din hamburgeri, cartofi deshidrataţi, fructe confiate, prăjituri, bere, vin, oţet de vin.

E231, E233 – Conservanți toxici, se conțin în citrice.

E249/E252 – Nitraţi şi nitriţi – conservanţi, posibili cancerigeni. Se conține în mezeluri şi alimente conservate prin sărare, brânză.

E320 – Conservant, posibil cancerigen. Se conține în cartofi deshidrataţi, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, gumă de mestecat.

E425 – Glucomananul – agent de textură. Este un toxic respirator, se conține în jeleuri.

E621 – Glutamatul monosodic – Provoacă efecte neurotoxice, se conține în condimente și supe concentrate.

E950 – Acetsulfam K – îndulcitor, posibil cancerigen. Se conține în guma de mestecat, produsele zaharoase, băuturile răcoritoare.

E954 – Zaharina – îndulcitor, posibil cancerigen, conținut în guma de mestecat, produsele dulci și băuturile răcoritoare


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...