Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Trei proteste diferite în PMAN

Trei proteste diferite în PMAN

Trei grupuri de persoane organizează, la această oră, acțiuni de protest în Piața Marii Adunări Naționale. În fața Guvernului, simpatizanții Partidului Liberal organizează o acțiune electorală în susținerea lui Dorin Chirtoacă la funcția de primar de Chișinău.

La acțiunea PL, deputații și simpatizanții formațiunii țin discursuri motivaționale, evident, cu tentă electorală. În Piață sunt parcate câteva zeci de mașini, inclusiv aproximativ 10 autobuze, care au inscripționat mesajul PL: „Ne-au trădat, ne-au furat, e timpul să facem dreptate”. Pe scenă, printre discursuri, răsună cântece patriotice.

În Scuarul Catedralei, peste drum de acțiunea PL s-au întâlnit susținătorii Platformei Dreptate și Adevăr, care a anunțat pentru duminică, 7 iunie, un protest împotriva guvernării. Unele persoane din acest grup se declară nemulțumite de faptul că PL a ocupat PMAN, scandând împtriva liberalilor.

Cel de-al treilea protest se derulează la intrarea în PMAN, acolo unde Blocul Electoral „Lista Poporului”, care-l are în frunte pe Igor Căldare, candidat la funcția de primar de Chișinău, scandează lozinci anti PL, cerându-le acestora să ofere PMAN oamenilor pentru a putea protesta. La acest protest participă doar câteva persoane.

Din cauza faptului că cele trei acțiuni de protest se desfășoară foarte aproape una de alta, discursurile celor trei organizatori de multe ori se suprapun, fiind greu de înțeles de cei din apropiere.