Barcelona a făcut primul transfer important: „Mijlocașul perfect”, adus din China

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Paulinho va fi noul jucător al Barcelonei. Brazilianul de la Guangzhou Evergrande a confirmat că s-a înţeles cu formaţia catalană, potrivit ziarului de casă al grupării blaugrana.

Paulinho, în vârstă de 28 de ani, a confirmat încă de luna trecută că agentul său a purtat discuții cu reprezentanții clubului catalan privind o mutare pe ”Camp Nou” în această vară. Cu toate acestea, clubul chinez a declarat că internaționalul sud-american nu este de vânzare și a refuzat o primă ofertă venită din Catalunya.

Nici fotbalistul nu părea foarte convins, având în vedere că primeşte 9 milioane de euro în China, însă în cele din urmă a spus „da” performanţei în detrimentul banilor. „Paulinho i-a spus da Barcelonei”, notează sport.es, ziarul de casă al grupării de pe Camp Nou. Acum, urmează ca şi cluburile să se pună de acord, însă acest lucru pare o formalitate, în condiţiile în care brazilianul vrea să ajungă sub comanda lui Valverde. Sursa menţionată notează faptul că mutarea se va realiza pe o sumă apropiată de 20 de milioane de euro.

Paulinho joacă de doi ani în China și a fost unul dintre primii jucători cu o cotă bună care a plecat în noul „El Dorado” al fotbaliștilor. S-a transferat de la Tottenham, cel mai mare club la care a jucat. Cel puţin până acum, pentru că Barcelona îi va da o altă dimensiune carierei sale.

Valverde, noul antrenor al catalanilor, a fost cel care a insistat pentru acest transfer, considerându-l un mijlocaş complet, perfect. El face excelent şi faza defensivă, deşi în multe momente ajunge la finalizare sau îşi „alimentează” colegii cu pase de gol.

41 de meciuri și 9 goluri are Paulinho la naționala mare a Braziliei, pentru care a debutat în 2011 și alături de care a participat la Cupa Mondială din 2014.

6 trofee a câștigat Paulinho alături de Guangzhou Evergrande: Liga Campionilor Asiei (2015), două titluri de campion în China (2015, 2016), Cupa Chinei (2016) și două Supercupe ale Chinei (2016, 2017).

14 milioane de euro a costat transferul lui Paulinho de la Tottenham la Guangzhou Evergrande, în vara lui 2015.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...