Manevre militare SUA lângă Coreea de Nord. Riscul unui război nuclear e la un punct „critic”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord a criticat duminică manevrele militare ale SUA şi Coreii de Sud, acuzând Washingtonul şi Seulul că duc riscul unui război nuclear în Peninsula Coreea spre un „punct critic”, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Nu vă jucaţi cu focul pe un butoi de pulbere”, a avertizat cotidianul nord-coreean Rodong într-un editorial în care acuză

Washingtonul şi Seulul că accentuează presiunea prin manevre militare comune.

Cei doi aliaţi au efectuat în ajun o demonstraţie a puterii lor de foc, un fapt rar, în timp ce tensiunile cresc în peninsulă după primul test cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) efectuat de către Coreea de Nord, la 4 iulie.

Testul, care a reprezentat o încălcare a rezoluţiilor ONU, a provocat preocupări în cadrul comunităţii internaţionale în măsura în care o astfel de rachetă ar fi capabilă să lovească teritoriul american până în Alaska.

Manevrele americano-coreene efectuate sâmbătă s-au dorit un „răspuns sever” la potenţiale lansări de rachete de către Nord.

Două bombardiere americane au distrus în cadrul manevrelor baterii de rachete „inamice” şi avioane sud-coreene au lansat tiruri de precizie împotriva unor posturi de comandament la sol.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...