Trump pe Twitter: Este timpul ca SUA să „meargă înainte pentru a lucra constructiv cu Rusia”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter duminică, la întoarcerea în SUA de la summitul G20, că este timpul ca Washingtonul să „meargă înainte pentru a lucra constructiv cu Rusia”.

„L-am presat puternic pe preşedintele Putin, de două ori, în legătură cu interferenţa rusă în alegerile noastre. A negat vehement. Eu mi-am exprimat deja opinia”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

El a trecut apoi în revistă rezultatele întâlnirii de peste două ore cu omologul său de la Kremlin. „Am negociat un acord în zone din Siria care va salva vieţi (…). Putin şi cu mine am discutat despre formarea unei unităţi impenetrabile de securitate informatică, pentru ca atacurile informatice vizând alegerile & multe alte lucruri negative vor fi păzite şi în siguranţă. Au fost puse întrebări privind de ce CIA & FBI au trebuit să ceară Comitetului Naţional Democrat de 13 ori SERVER-ul şi au fost refuzaţi, încă nu îl au”, a adăugat Trump.

Preşedintele american l-a atacat şi pe predecesorul său la Casa Albă. „De ce nu a făcut Obama NIMIC când a avut informaţii înainte de alegeri?”, a precizat el.

„Summitul G20 a fost un mare succes pentru SUA. – Am explicat că SUA trebuie să repare numeroasele acorduri comerciale proaste pe care le-au făcut. Se va rezolva!”, a mai scris Trump pe reţeaua de socializare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă, după prima sa întâlnire cu omologul său american Donald Trump, că au fost puse bazele unei îmbunătăţiri a relaţiilor dintre Moscova şi Washington, apreciind că preşedintele american „este foarte diferit de ceea ce se vede la televizor”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...