Manifestația PL-ului din PMAN a adunat câteva sute de oameni și zeci de automobile

Manifestația Partidului Liberal din Piața Marii Adunări Naționale de la ora 11 a adunat doar câteva sute de oameni și câteva zeci de automobile, care ocupă zona dintre scena centrală din PMAN și strada Bănulescu-Bodoni.

Acțiunea are un dublu scop. Pe de o parte, este un miting electoral în favoarea lui Dorin Chirtoacă cu o săptămână înainte de alegerile locale din 14 iunie. Pe de altă parte, este și o acțiune de protest împotriva actualei coaliții de guvernare și față de fraudele de miliarde de la BEM, UniBank și Banca Socială.

Locul și ora desfășurării acestei întâlniri a fost subiectul unei controverse cu Platforma Civică ”Demnitate și Adevăr”, care are un planificat un protest la ora 12, tot în PMAN. La ultimul protest la Platformei DA, zeci de mii de oameni au ieșit în Piață.

De această dată, Platforma a acuzat Partidul Liberal că încearcă să-și aproprieze protestul apartinic, transformându-l în unul electoral. La rândul său, liderul PL, Mihai Ghimpu, a acuzat Platforma DA că ar fi o organizație controlată de controversații oamenii de afaceri Victor și Viorel Țopa.

Foto: captură cameră Publika.md

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.