Evenimentul monden al anului în Germania, această căsătorie a prilejuit o plimbare în trăsură de epocă, filmată de televiziunea publică germană.

Ernst-August de Hanovra, 33 de ani, şi soţia sa, Ekaterina Malysheva, 30 de ani, s-au căsătorit religios la biserica Marktkirche din Hanovra, capitala Saxoniei Inferioare (nord), în prezenţa a numeroase personalităţi din domeniul industriei de divertisment şi a unor membri ai familiilor aristocratice din întreaga Europă.

Mirele a fost înconjurat de membri ai familiei sale, prinţul Christian şi sora lor vitregă, prinţesa Alexandra de Hanovra, născută din căsătoria tatălui lor cu prinţesa Caroline de Monaco. Au fost prezenţi şi ceilalţi copii ai Carolinei, Charlotte, Pierre şi Andrea Casiraghi.

Nunta a fost celebrată în pofida unei dispute de familie.

Tatăl mirelui, Ernst-August de Hanovra Senior, 63 de ani, şeful dinastiei germane, este îngrijorat în legătură cu această căsătorie de viitorul proprietăţilor din Germania ale familiei, în special terenurile şi pădurile din Saxonia Inferioară. 

''Eu încă mai sper că fiul meu se va gândi în cele din urmă la un interes mai mare al familiei noastre şi va ceda, eu sunt gata pentru discuţii şi reconciliere'', a declarat prinţul de Hanovra cotidianului german de afaceri Handelsblatt înainte de căsătoria din familia acestui văr îndepărtat al reginei Angliei.

''Nu a fost uşor pentru mine să iau o decizie, deoarece este vorba de fiul meu, dar mă văd obligat să păstrez interesele Casei de Hanovra şi ale bunurilor, inclusiv culturale, care sunt proprietatea sa de secole''.

După ceremonia religioasă, o recepţie privată în prezenţa a aproximativ 600 de persoane urmează să aibă loc sâmbătă seara, în galeria principală a Castelului Marienburg, fieful dinastiei.

Mireasa, purtând o tiară, a purtat o rochie albă cu trenă, de inspiraţie foarte clasică şi împodobită cu broderii perlate, creată de colegul ei libanez stilistul Sandra Mansour.