După Chișinău, Evgheni Șevciuk s-ar fi „refugiat” la Moscova, la indicația unor persoane influente ruse

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul lider separatist de la Tiraspol Evgheni Șevciuk s-ar afla acum la Moscova, acolo unde ar fi zburat cu un avion de mici dimensiuni la invitația unor influente  persoane din Rusia. Informația a fost oferită pentru TVR Moldova, de către un politician influent din Parlamentul de la Chișinău, care a solicitat anonimatul.

În cadrul ședinței de joi a Parlamentului, liberal-democratul Tudor Deliu a solicitat audierea directorului SIS, Mihai Balan, și a vicepremierului pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, privind locul aflării fostului pretins președinte separatist. Liderul comunist Vladimir Voronin, însă, a spus că Tudor Deliu a întârziat, pentru că Evgheni Şevciuk a părăsit Republica Moldova în seara zilei de miercuri.

Alte detalii președintele PCRM nu a oferit.

Vedeți și: Deputat: Evgheni Şevciuk ar fi părăsit aseară teritoriul Republicii Moldova. Majoritatea parlamentară refuză audierea directorului SIS

Potrivit sursei citate de TVR, Evgheni Şevciuk a părăsit teritoriul Republicii Moldova cu o cursă charter.

Plecarea lui Şevciuk a fost confirmată pentru portalul report.md, de surse din cadrul Aeroportului Internațional din Chișinău, potrivit cărora Șevciuk ar fi ieșit printr-un alt coridor decât terminalul de pasageri ori sala VIP a aeroportului.

Informația a fost confirmată și pentru TVR Moldova de un politician influent din Legislativul moldovenesc. Solicitând anonimatul, sursa a declarat că la indicația unor persoane influente de la Moscova, Evgheni Şevciuk a zburat spre capitala rusă cu un avion de mici dimensiuni. Plecarea fostului șef al regimului separatist a fost asigurată prin aeroportul vechi al Chișinăului, a conchis sursa.

Vedeți și: Doi deputaţi cer IGP şi Procuraturii informaţii despre locul aflării lui Evgheni Şevciuk, dar şi dacă este cercetat penal pentru separatism

Portalul Flightradar24.com, care monitorizează zborurile la nivelul întregului glob pământesc a înregistrat un singur zbor Chișinău-Moscova efectuată de o cursă neregulată, pe 5 iulie. Aceasta însă a avut loc nu în seara zilei de miercuri, așa cum afirmă sursele citate, ci miercuri dimineața, în jurul orei 11.10, conform orei Chișinăului.

Aeronava de model Bombardier CL605 Challenger a decolat de la Chișinău, aterizând pe aeroportul Ostafievo din Pololsk, o suburbie a capitalei Federației Ruse.

Screenshot_3 Screenshot_4

Majoritatea parlamentară a refuzat audierea şefilor de la SIS şi procuratură.

Procuratura anunță că pe numele lui Evgheni Şevciuk nu există niciun dosar penal. Ziarul Naţional scrie că din primele zile după ce a trecut Nistrul, Şevciuk ar fi mers cu regularitate la Ambasada Rusiei de la Chişinău. Potrivit publicaţiei, fostul şef de la Tiraspol ar fi cerut să fie scutit de problemele iniţiate de aşa-zisele autorităţi transnistrene. În caz contrar, mai scrie Ziarul Naţional, Şevciuk ameninţa că va dezvălui detalii despre jocurile Federaţiei Ruse în regiune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...