14:53:17 25.04.2024
Stiri

Oficial din Ucraina: Rusia vede Transnistria ca teritoriu pentru desfășurarea rapidă a ofensivei pe direcția sud-vestică de atac

Politică 08.07.2017 14:00 Vizualizări2448 Autor: Ziarul National
Oficial din Ucraina: Rusia vede Transnistria ca teritoriu pentru desfășurarea rapidă a ofensivei pe direcția sud-vestică de atac


Rusia are nevoie de Transnistria ca teritoriu pentru desfășurarea rapidă a grupării sale ofensive pe direcția sud-vestică de atac, susține președintele Delegației Permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO, Irina Friz, potrivit Tsenzor.NET.

„Salut decizia de a consolida segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, ca una dintre principalele amenințări la adresa securității naționale a Ucrainei“, a spus Friz, citată de paginaderusia.ro.

Ea a reamintit că, într-un raport prezentat recent la o conferință internațională la Kiev, au fost prezentate dovezi-foto cu echipamentul militar al trupelor rusești din cadrul grupului operațional din Transnistria.

„Alături, imagini dintr-un documentar difuzat pe „Russia 1”, care prezintă același echipament la luptătorii ruși din Siria și trupe FSB la exercițiul militar „Abordaj” din Crimeea ocupată. Astfel de echipament este dat în dotare în Rusia numai unitatilor speciale”, susține Friz.

Potrivit ei, există o îndoială rezonabilă că structura formală și armele trupelor rusești din Transnistria nu mai sunt ceea ce știm.

„De ce, în secret, fără sa notifici partea moldovenească și ceilalți participanți la formatul “5 + 2 ”(de care se agață atâta Federația Rusă) să transferi cele mai noi modele de arme și mijloace de protecție individuală într-un teritoriu unde nu au avut loc lupte de mai bine de un sfert de secol. Răspunsul este evident: Rusia privește Transnistria ca pe un teritoriu de desfășurare rapidă a grupării sale ofensive pe direcția sud-vest”, a scris oficialul.

Friz a remarcat faptul că poziția și retorica Ucrainei cu privire la Tiraspol este puțin probabil să se schimbe până la retragerea completă a trupelor rusești de pe teritoriul entității secesioniste. „Până atunci, nou-numitul reprezentant special al „președintelui transnistrean” pentru relațiile cu Ucraina, Vladimir Iastrebceak, ar putea nici să nu treacă pe la biroul său“, a scris ea pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md