Organizatorii Festivalului Mad Cool s-au declarat "întristaţi de teribilul accident", dar nu au dat nicio explicaţie despre cum s-a produs acesta.

Videoclipuri postate online au arătat un acrobat într-o cuşcă deasupra mulţimii căzând brusc pe sol de la o înălţime de aproximativ 30 de metri.

Trupa Green Day a fost criticată pe social media pentru că şi-a continuat spectacolul, dar membrii acesteia păreau că nu şi-au dat seama de moartea acrobatului decât după ce şi-au încheiat prestaţia.

"Imediat ce am coborât de pe scenă la Mad Cool Festival am aflat veşti tulburătoare. Un artist foarte curajos numit Pedro şi-a pierdut viaţa în seara aceasta într-un tragic accident", a scris trupa pe Twitter sâmbătă dimineaţa.

Organizatorii au spus într-un comunicat că au decis să continue programul de muzică din "motive de securitate" şi au transmis condoleanţe familiei acrobatului căruia i se va aduce un omagiu la festival sâmbătă.

Pe afiş mai figurează Foo Fighters (SUA), Manic Street Preachers (MB), Kings of Leon (SUA), M.I.A. (MB), Ryan Adams (SUA) şi Belle&Sebastian (MB)