Prețul petrolului continuă să scadă; De vină e oferta mare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu 3%, în urma datelor care au arătat creşterea producţiei în SUA, săptămâna trecută, în timp ce exporturile OPEC au atins maximul anului 2017, ridicând semne de întrebare legate de capacitatea producătorilor de a reduce oferta, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, a coborât cu 1,43 dolari, respectiv cu 3%, la 46.68 dolari pe baril, după ce în timpul tranzacţiilor a atins 46,63 dolari pr baril, cel mai redus nivel atins în mai mult de o săptămână, scrie News.ro.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, este tranzacţionat la 44,14 dolari pe baril, în declin cu 1,38 dolari, respectiv cu 3%. Minimul şedinţei, de 44,05 dolari pe baril, este la rândul lui cel mai scăzut nivel din ultima săptămână.

Date din SUA au arătat joi că producţia de ţiţei a SUA a crescut săptămâna trecută cu 1%, la 9,34 milioane barili pe zi, corectând declinul din săptămâna anterioară, determinată de lucrările de întreţinere şi condiţiile meteo nefavorabile.

Creşterea producţiei din SUA a coincis cu avansul exporturilor OPEC în iunie pentru a doua lună consecutiv, la cel mai ridicat nivel din acest an.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...