Cum se instalează corect un scaun auto pentru copii: Iată cele mai comune greșeli

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un scaun auto pentru copii este obligatoriu prin lege, și salvează viețile celor mici în cazul unui accident de mașină. Este bine de știut faptul că nu e suficient să achiziționezi un scaun auto pentru copii potrivit pentru vârsta celui mic, ci trebuie să îl și instalezi corect. Iată care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac părinții în încercarea lor de a monta scaunul auto:

Instalarea greșită a scaunului auto pentru copii

Un scaun auto pentru copii nu trebuie să se miște în lateral sau în față mai mult de 2 – 3 centimetri atunci când îl apucă cu ambele mâini de la bază și trag de el. Altfel, în cazul unui accident, un scaun auto pentru copii riscă să fie desprins de banchetă cu tot cu cel mic.

Poziționarea greșită a unui scaun auto pentru copii

Un scaun auto pentru copii se montează întotdeauna pe bancheta din spate a mașinii, niciodată pe scaunul din dreapta șoferului mașinii. Altfel, cel mic poate fi expus acțiunii unui air-bag si deci sa fie ranit frontal, având leziuni grave la nivelul capului. Pe bancheta din spate, un scaun auto pentru copii trebuie sa fie montat mai spre centrul banchetei, departe de geamurile laterale.

Specialiștii recomandă ca, pâna cel mic împlinește un an, scaunul auto sa fie pus invers de mașină, ulterior putând fi pus cu fața la șofer.

Curelele de la hamurile unui scaun auto pentru copii

Curelele unui scaun auto pentru copii trebuie sa fie poziționate lângă umărul celui mic sau imediat sub el. Dacă ele nu sunt bine băgate în sistemul fixator, ele pot aluneca ușor pe umerii celui mic și deci sa nu mai fie protejat pe parcursul drumului. Mulți dintre părinți fac greșeala de a lărgi hamurile mai mult decât ar trebui, pentru ca cel mic să nu se simtă incomodat de ele.

În caz contrar, bebelușul riscă să cadă din modelul de scaun auto pentru copii.

Specialiștii explica: pentru a verifica dacă hamurile sunt suficient de strânse în jurul copilului, trebuie sa încercați sa le apucați cu ajutorul degetelor, după fixare. Dacă pot fi prinse cu ușurință de către părinte, înseamnă că nu sunt suficient de strânse.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...