Municipalitatea din Napoli a decis să atribuite titlul de cetăţean de onoare lui Diego Maradona „datorită sentimentelor de prietenie, de stimă, de gratitudine, de admiraţie şi de afecţiune pe care oraşul Napoli le are pentru el”.

Această decizie a suscitat totuşi critici în Napoli, însă primarul Luigi de Magistris a justificat alegerea prin faptul că „Maradona a avut capacitatea de a uni napoletanii, i-a făcut să viseze, iar acest vis a devenit realitate”.

Maradona, care a purtat tricoul cu numărul 10, a condus echipa Napoli spre singurele sale două titluri de campioană a Italiei, în 1987 şi 1990.

„Titlul de cetăţean de onoare îl merit pentru ceea ce am făcut în teren”, a declarat Diego Maradona, 56 ani, în cursul unei conferinţe de presă.

Oraşul Napoli are numeroşi cetăţeni de onoare, între ei primind acest titlu în 2016 şi Abuddalh Ocalan, şeful Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), „oaia neagră” a Ankarei, arestat în 1999 şi a cărui condamnare la moarte a fost comutată în închisoare pe viaţă, precum şi actriţa Sophia Loren.