La Telenești a fost inaugurată stația de epurare a apelor uzate. Proiectul a costat 1,5 mln dolari

img

A fost inaugurată stația de epurare a apei uzate din orașul Telenești. Proiectul în ansamblu a vizat construcția unei stații de epurare moderne în oraș, cu o capacitate de 700 m3/zi; extinderea și reabilitarea infrastructurii de canalizare prin construcția a 18 km de rețele în satele Mihalașa, Mihalașa Nouă și Inești a aceluiași raion, precum și construcția a trei stații de pompare în orașul Telenești și satul Inești. Noua stație de epurare a apei a fost dotată cu echipamente de ultima generație, iar toate lucrările au fost efectuate la standarde europene.

Costul total al proiectului a constituit circa 1,5 mln dolari, inclusiv cofinanțarea din partea USAID, în sumă de circa 500 mii dolari SUA.

La inaugurare au participat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, Karen R. Hilliard, Directorul Misiunii USAID/Moldova, autoritățile publice locale și cetățeni din orașul Telenești.

„Acest proiect înseamnă servicii publice locale modernizate, o viață mai bună pentru 11 mii de cetățeni și un lucru extrem de important pentru protecția mediului. Apreciez munca depusă de toată lumea în realizarea și finalizarea proiectului. Mulțumim poporului american pentru că ne-a oferit susținere în realizarea proiectului și ne ajută să ne construim viitorul acasă”, a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca .

În contextul îmbunătățirii serviciilor publice locale, Directorul Misiunii USAID/Moldova, Karen R. Hilliard a menționat că este necesar de a continua prin astfel proiecte de dezvoltare pentru a îmbunătăți viața oamenilor și a asigura standarde europene în servicii locale.

„Prin asistența noastră, ne propunem să capacităm autoritățile locale, astfel încât acestea să devină mai eficiente și capabile să răspundă priorităților cetățenilor din comunități”, a subliniat directorului Misiunii USAID/Moldova, Karen R. Hilliard, în cadrul evenimentului.

Autoritățile locale au mulțumit partenerilor pentru susținere în realizarea cu succes a proiectului și au specificat că stația de epurare este  de o importanță majoră pentru raionul Telenești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente