(foto) Un meniu variat condimentat cu emoții! Opt deținuți minori au susținut examene pentru a deveni bucătari

buc2
Foto: dip.gov.md

Opt deţinuţi minori aflaţi în custodia Penitenciarului nr.10-Goian au susţinut cu brio examenul de absolvire al cursurilor de formare profesională pentru meseria de bucătar, după un curs de 3 luni de studii.

Potrivit Departamentului Instituțiilor Penitenciare, evaluarea finală a constat dintr-un examen teoretic şi executarea unei lucrări practice în acest domeniu sub îndrumarea unei profesoare de la Şcoala profesională nr.2 din municipiul Chişinău.

Un meniu variat a fost apreciat de o comisie de examinare formată din profesorii care le-au citit orele, reprezentanţi ai Fundaţiei „Regina Pacis” şi ai penitenciarului.

Emoţiile au trecut, iar absolvenţii urmează să primească certificatele de absolvire a cursurilor de bucătar. Documentele vor fi eliberate de Şcoala profesională nr.2 din municipiul Chişinău.

Programele socio-educative şi cursurile de formare profesională, ocupă un loc fundamental în procesul de reintegrare socială al deţinuţilor. De asemenea, bagajul de cunoştinţe şi diplomele de calificare îi pot ajuta pe tinerii din detenţie să îşi găsească mai uşor un loc de muncă la eliberare, sunt de părere autoritățile.

Cursurile de formare profesională au fost organizate de către Fundaţia „Regina Pacis”, cu sprijinul financiar al Asociaţiei „Renovabis” din Germania şi fac parte din proiectul pilot „De noi depinde viitorul nostru!”. Acesta vizează desfăşurarea diverselor activităţi în vederea îmbunătăţirii procesului de reeducare al minorilor aflaţi în custodia instituţiei de detenţie.

Photo Credit: dip.gov.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente