Şi în aceste condiţii, unii tineri care vor să-şi continue studiile în România spun că nu văd o problemă în schimbarea procedurii de depunere a dosarelor.

Reprezentanţii asociaţiilor de basarabeni din România invită tinerii să vină la târgul care va fi deschis până pe 9 iulie pentru a afla toate informaţiile necesare despre admiterea în centrele universitare de pe celălalt mal al Prutului. Mai ales că, în acest an, în premieră, absolvenţii de gimnaziu sau liceu nu vor mai putea depune actele la reprezentanţele diplomatice ale României în Republica Moldova.

La acest târg îşi prezintă ofertele de studii peste 20 de centre universitare din România. Pentru candidaţii din Republica Moldova sunt puse la dispoziţie peste 2.800 de locuri în instituţiile de învăţământ superior. Dintre acestea, doar aproximativ jumătate sunt cu bursă. Cei care vor fi selectaţi se vor bucura de o alocaţie lunară de 65 de euro.

Târgul din Chişinău se desfăşoară timp de două zile, astăzi şi mâine, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică "Ştefan cel Mare şi Sfânt". La Bălţi, candidaţii sunt aşteptaţi în data de 8 iulie, în faţa Teatrului Naţional ”Vasile Alecsandri”. Iar la Cahul, iarmarocul se va desfăşura pe 9 iulie, la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.